knudp - genladning

 Jeg gør det på min måde,

Genladning af pistol ammunition

Jeg har  gennem årene gjort en del erfaringer, noget som man ikke kan læse sig til.

 

Mange læser tykke bøger eller gennempløjer internettet for at blive klogere, om det så er optimalt er ikke op til mig at vurdere.

Genladning af patroner er ikke bare lige, ganske vist kan man læse om næsten alle data og metoder på nettet, men den optimale patron får man kun ved selv at lave div. tilpasninger samt ekstrem omhyggelighed. Der er også visse krav som skal overholdes som feks. anslagsværdi ligesom det er rart at projektil rammer det objekt der skydes efter, ligeledes er det ikke nødvendigt at lade patronen hårdere end nødvendigt, jo kraftigere der ladet jo mere slides våbnet og chancen for at pistol ødelægges er stor, - altså en balancegang med adskillige justeringsmuligheder.

 

Hvis man påregner at ville starte med genladning, skal man have for øje at det under ingen omstændigheder bliver billigere. Skal investering i grej samt tidsforbrug medregnes skal der produceres over 50000 patroner før det begynder at lugte lidt af økonomisk gevinst.

Jeg har gennem årene hjulpet mange igang med at genlade.

Først kræves et kursus

Herefter skal myndighederne give de fornødne tilladelser udfra en indsendt ansøgning.

Man skal også have lokaler som opfylder mange - ofte ret så uforstålige og urimelige krav - man fristes til at tro at lovgiverne ikke aner hvad der lovgiver om🤔

Når alle formalia er i orden kan man starte med at investere udstyr.

Jeg plejer altid at anbefale at starte med en single stage presse eller turret presse, her lærer man hvorledes dies og presse fungerer og hvorledes de justeres. Investeres der i en fancy proggresiv presse er det ganske få der nogensinde får den til at køre ordentlig uden at have bistand fra en særdeles erfaren genlader. Progressive presser er kun beregnet til storproduktion hvilket ganske få egentlig har behov for.

Ladeudstyr findes i mange prisklasser, jeg selv har de sidste 25-30 år sværget til udstyr fra Lee som er blandt de billigste, i den dyre ende ligger udstyr fra Dillion og RCBS, deres udstyr er efter min mening ikke spor bedre end det billige - det grænser til mærkesnobberri.

Jeg har også opkøbet masser af ladegrej som har været næsten ubrugt, er selfølgelig også stødt på noget gennemknoklet og ødelagt grej, det meste er købt af tidligere ejer efter et gennemgået ladekursus og man har så troet at man var verdensmester, ligeså mange havde ikke sat sig ind i tidsforbruget og derfor opgivet. Efter grundig gennemgang og justering er det kommet til at fungere i andre hænder

 

Genladning er en hobby!

nach oben