knudp - genladning

Jeg gør det på min måde

 

Grundet meget strenge restriktioner når det gælder lokaler til genopladning, der er krav om afstand på 2 m. til elinstallationer samt krav om lofthøjde og loftbeklædning, foregår min håndtering af krudt og fænghætter udendørs og selvfølgelig kun til tørvejr og vindstille. 

Jeg har "bygget" en kraftig trefod med sidebord som kan opstilles hvor forholdene er optimale, og derved udføre mit arbejde efter de mig bekendte regler.

 

Når jeg lader plejer jeg at lave et batch på 500 patroner, metode bliver beskervet herunder, samt med enkelte billeder.

Af udstyr bruges en Lee Turret presse med plads til 4 dies. til isætning af fænghætter bruges en Lee Auto bench prime, som krudttårn anvendes LeeAuto drum powder measure. Af dies anvendes Lees produkter.

 

Jeg bruger kun rengjorte hylstre efter min procedure, heri sættes fænghætter og hylster sættes i hylsterholder i pressen, pressens station 1 er en sizer (uden decapping pin) her sizeses hylster (endnu engang) hvorefter pressen drejer til die 2 hvor der udkraves i hylstertop og påfyldes krudt fra krudttårn, efter krudtpåfyldning drejes til die 3  "bullet seater" og projektil isættes, til sidst køres den færdige patron gennem en factory crimp die på station 4 og patron er færdig.

 

Har tidligere haft så fancy presser som en Dillion 750XL med automatisk hylster og projektilføder og ikke mindre end 5 stk. Lee Loadmaster stående på række, dette er afhændet, synes ikke der er ordentlkig føling med processen og der kan komme "smuttere" som manglende fænghætte, krudt eller projektil - desuden har jeg ikke behov for "fabriksanlæg"  som nemt kan producere op til 1000 patroner i timen, men det var sjovt at prøve.

  

     Ladebord med fænghætteisætter              Ladebord med turret presse 

 

       Genladning i det fri, så er der ingen problemer med afstand til el eller lofthøjde surprised

 

 

opdateret 241021

nach oben