Jeg gør det på min måde!

Når de afskudte hylstre kommer hjem "decappes" prikkes de afskudte fænghætter med en universal decapper ud ( for at undgå skidt og møg i sizer) og hylstre opbevares til der tilstrækkelig mange til at fylde vaske- tumbler.

Mine vasketumblere er en kina vasker samt en hjemmegjort fremstillet af en 130 mm kloakmuffe og viskermotor.

I vaske- tumbler vaskes hylstre sammen med "steelpins" (nogle ganske små rustfrie stålstifter) samt vand og lidt opvaskesæbe, samt en knivspids citronsyre til 3 ltr vand  kører i vaskeren et par timer, herefter skylles hylstre med rigeligt vand, har jeg afkalket vand til rådighed bruges det til sidste hold skyl. Hylstre tørres herefter i en miniovn ved 50-70 grader i et par timer.

Har den " underlige mani" at give hylstre en omgang i en vibrationstumbler sammen med nogle ganske alm. kogeris samt en knivspids Autosol eller lign. polercreme, hvis hylstrene skal være bling bling 

Når hylstre er poleret bliver de kalibreret i den rigtige kaliber samt sorteret op i de respektive fabrikater og er klar til genbrug.

Giver ofte hylstre som skal kalibreres et pust af min blanding af lanolin og sprit, så kræves der ikke så mange armkræfter 

Lee universal decapper

 

 

  Genladining er en hobby - ikke en guldgrube

 

 

 

 

opdateret 141023 Alf