Jeg gør det på min måde

 

Grundet meget strenge restriktioner når det gælder lokaler til genopladning, der er krav om afstand til elinstallationer samt krav om lofthøjde og loftbeklædning, foregår min håndtering af krudt og fænghætter udendørs eller i drivhuset og selvfølgelig kun til tørvejr og vindstille. 

Jeg har "bygget" en kraftig trefod med sidebord som kan opstilles hvor forholdene er optimale, og derved udføre mit arbejde efter de mig bekendte regler.

 

Når jeg lader plejer jeg at lave et batch på 500 patroner, metode bliver beskervet herunder, samt med enkelte billeder.

Af udstyr bruges en Lee Turret presse med plads til 4 dies. til isætning af fænghætter bruges en Lee Auto bench prime, som krudttårn anvendes LeeAuto drum powder measure. Af dies anvendes Lees produkter.

 

 Genladining er en hobby - ikke en guldgrube

 

Jeg bruger kun rengjorte hylstre efter min procedure, heri sættes fænghætter med en manuel fænghætte isætter og hylster sættes i hylsterholder i pressen, pressens station 1 er en sizer (uden decapping pin) her sizeses hylster (endnu engang) hvorefter pressen drejer til die 2 hvor der udkraves i hylstertop og påfyldes krudt fra krudttårn, efter krudtpåfyldning drejes til die 3  "bullet seater" og projektil isættes, til sidst køres den færdige patron gennem en factory crimp die på station 4 og patron er færdig.

Har foretaget nogle "tilkøb" til min presse, som feks. lys og "udkaster når en patron er færdig samt en rampe så patron glider direkte i en bakke desuden er der monteret en tæller på pressen så jeg kan følge med i antal produceret i en batch - fancy, men der gik megen god tid med at få det lavet uden at foretage indgreb i den originale presse og så er det sjovt at kunne imponere dem som kun mener at Dillon eller RCBS er vejen frem

Alle delene er 3D printet med gode venners hjælp - delene er fundet på www.thingsgiverse.com

 

Har tidligere haft så fancy presser som en Dillion 750XL med automatisk hylster og projektilføder -aldrig har jeg haft en presse med så mange væltede hætter, glemt krudt og glemte projektiler, min nok dårligste investering til dato - og ikke mindre end 5 stk. Lee Loadmaster stående på række, som kørte problemfrit, alt dette er afhændet, synes ikke der er ordentlig føling med processen og der kan komme "smuttere" som manglende fænghætte, krudt eller projektil - desuden har jeg ikke behov for "fabriksanlæg"  som nemt kan producere op til 1000 patroner i timen, men det var sjovt at prøve, desuden er jeg stoppet med at lade for andre, kun ganske få har forståelse for at det ikke er gratis at genlade, prøv bare at se priserne hos de profesionelle genladere, deres priser ligger tæt eller over hvad standard fabriksammunition koster. desuden fik jeg et par klager over dårlige resultater - ikke over funktionsfejl - som min ammunition var skyld i. Så lukkede butikken, vil da ikke være skyld i at fork får dårlige resultatar, så må de se om det er muligt at finde ammunition med bedre resultatar andetstedssmile

  

     Ladebord med fænghætteisætter              Ladebord med turret presse 

 

       Genladning i det fri, så er der ingen problemer med afstand til el eller lofthøjde surprised

 

 Genladining er en hobby - ikke en guldgrube

opdateret 241021